За нас

Издателство ЕРГОН ООД започва историята си през 1991 г., първоначално под името „Коала”. Основана от хора, отдадени на литературата и книгоиздаването повече от двайсет години, през 2007 година фирмата бе преобразувана, за да отговори на новите стандарти след приемането на България в Европейската Общност. ЕРГОН промени структурата и юридическия статус на предишната фирма, като запазва и разгръща в нови насоки нейния профил.

ЕРГОН е издателство, специализирано за преводна литература.

Сред авторите, които сме публикували, блестят имената на мнозина от най-добрите и нашумели автори в жанра на трилъра: Робърт Лъдлъм, Сидни Шелдън, Майкъл Крайтън, Робин Кук, Дъглас Престън и Линкълн Чайлд, Джеймс Грипандо, Мат Риктъл, Алафеър Бърк, Анди Макдермът и много други.

На изключителна популярност се радват романите на Сандра Браун, Лайза Клейпас, Джудит Майкъл, Джудит Гулд, Шърли Бъзби, Джейн Ан Кренц и други майстори на т. нар. „романтичен съспенс”, широко застъпени в нашата програма.

За отличното здраве, самочувствие и перфектен вид на дамите се грижи нашата серия „Здраве без лекарства”. Там ще откриете проверени, лесни за изпълнение и ефикасни начини да постигнете върховна форма, без да се подлагате на стреса и риска който носят много диети, натоварващи физиката системи, или направо опасната лекарствена химия – тук силата на природата и науката са си подали ръка.

Серията „Ергон Бизнес” представя световно известни капацитети като Тоня Рейман, Робърт Шемин, Айлийн Мълиган и други знаменитости, чиито напътствия доказват, че бизнесът може да бъде и забавен, и достъпен, и при все това да носи удовлетворение и успех.

Не сме забравили и най-малките читатели: нашата Библиотека „Малък свят” предлага разнообразие от богато илюстровани и занимателни книжки с отлично полиграфическо качество, забавни за децата и полезни за родителите им.

Чудите се какво означава „ергон”? Древните елини са вложили в тази дума дълбок смисъл – тя означава „творение”. Но не какво да е творение, а онова, което е върховен резултат от прилагането на творческа сила. Човекът е ергон на Бога, а Книгата е ергон на Човека – чудо, родено от съзидателната сила на творчеството. В нашата фирма ние вярваме, че създавайки книги създаваме условия за по-добър живот: качество, основано на познанието, прогреса и удоволствието. Ето това искаме да споделим, затова каним всеки, който цени радостта от живота и удоволствието от четенето – светът на ЕРГОН е за вас.