Истината и други лъжи

  Истината и други лъжи

Истината и други лъжи

  • 978,00 лв.
  • 12,00 лв.

„Злото е въпрос на гледна точка ...”

Хенри Хейдън – известен автор на бестселъри – е изключително обаятелен човек, приятен за общуване, достъпен и скромен. Един любящ, посветен на съпругата си мъж, въпреки че може да има всяка жена, която би поискал. Щедър приятел. Отзивчив колега. Талантлив творец, посветен на писането, който не ламти за слава и пари. Достоен за възхищение. Или поне така изглежда… Но този Хенри Хейдън е конструкция, маска. Миналото му е тайна, методите му – още по-голяма тайна. Никой освен него и съпругата му не знае какво се случва нощем в богатия дом край брега на морето, в стаята със старомодната пишеща машина.

Досега житейските проблеми сякаш щастливо заобикалят живия класик Хенри Хейдън. Но… един ден той прави ужасна грешка. И вече не само полицията преследва Хенри, но и неговото старателно скривано минало заплашва да го настигне. Хенри е гениален мъж и разработва гениален план. Той сплита лъжи, истини и полуистини в една история, която трябва да му помогне да оцелее, дори когато е застанал на ръба на пропастта. Но само една стъпка напред ще е фатална…

Остроумен и напрегнат, интелигентен и неустоимо четивен, „Истината и други лъжи” е черен роман от най-добро качество, в традицията на „Талантливият мистър Рипли” от Патриша Хайсмит. Този перфектен литературен трилър с лекота влиза в елитния клуб на бестселърите – такива като „Вечерята” на Херман Кох, „Тихата съпруга” на А. Харисън, или „Бегълката” на Джилиан Флин – класирани от „Ню Йорк Таймс” сред най-добрите постижения в жанра през 2014 г. „Едно нещо трябва да е абсолютно ясно: – пише „Ди Велт” – романът на Саша Аранго е най-яркото събитие на немската литературна сцена през тази година!”

Правата за издаване на книгата са откупени в Австралия, Бразилия, Великобритания, Дания, Холандия, Норвегия, САЩ, Канада, Чехия, Хърватска, Унгария, Франция, Италия, Япония, Корея, Полша, Русия, Сърбия и Испания.

За автора: 

Саша Аранго е роден на 02 декември 1959 г. в Берлин, син на колумбиец и германка. От 1989 г. пише сценарии за радиото, телевизията и киното – утвърждава се като един от най-добрите съвременни немски сценаристи. От 1994 г. преподава във филмовата академия в Баден-Вюртемберг, както и в Немската академия за телевизия и кино в Берлин. За творчески постижения през 1995 и 1996 г. последователно печели два пъти наградата „Адолф Грим”, наградата за драматургия на радио Би Би Си и наградата „Ернст Шнайдер”.

„Разказването на истории е хипноза, вземане на заложници, изтезание” – казва Аранго. – „Но щом читателите остават при историята и я следят със затаен дъх – това е една добра история”.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ
Подобни заглавия